• 12. kolovoza 2017.

Čekanje na zeleno svjetlo za prelazak preko ceste često prate nestrpljivost i žurba. Kada nemamo informaciju o tome koliko još dugo moramo čekati, imamo osjećaj da vrijeme teče sporije. Ovisno o tome koliko nam se žuri, nestrpljenje može prijeći u frustraciju, a to u prometu može biti vrlo opasno. To je posebno izraženo na pješačkim prijelazima preko prometnica sa intenzivnim prometom i duljim prometnim ciklusima.

Pješački informacijski display pješacima pruža informaciju o vremenu čekanje do zelenog svjetla, smanjuje nestrpljenje i povećava sigurnost u prometu.

Peek promet predstavlja pješački display za odbrojavanje vremena čekanja na pješačkim prijelazima. Display je izveden u LED tehnologiji, ugrađuje se u standardnu laternu 300mm. Posebno je koristan na prometnicama sa intenzivnim prometom i dugim prometnim ciklusima. Pješak daje najavu pritiskom na pješački taster. Display počinje odbrojavati vrijeme prema nuli, gdje nula znači uključivanje zelenog svjetla za pješake.

Ugradnjom display na pješačkim prijelazima smanjujemo nestrpljivost kod pješaka i mogućnost pretrčavanja prometnice. Želimo da se pješaci osjećaju sigurno, informirano i zadovoljno kao sudionici prometa. Uz minimalna ulaganja u pješački display dobivate puno za sigurnost pješačkih prijelaza. Također je bitno naglasiti da je pješački display potpuno kompatibilan sa Peek semaforskim uređajima i sustavima.